sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Jämälankaiset kirjoneulesukat

Malli -Magdalena-:n kirjoneulesukat
Lanka Novita 7 Veljestä (75% villaa, 25% polyamidia, n.300 m/150 g)
Menekki 102 g
Koko n. 38
Puikot Koon 3½ sukkapuikot

Piti taas saada tehtyä sukkia välillä valmiiksi (tai ylipäänsä jotain valmiiksi :D ) ja kun noita jämälankoja on kertynyt ihan hirmuset määrät, niin päätin kokeilla niiden hyödyntämistä sukissa. Raitoihin on käytetty eri mittaisia 7 veikan jämäpätkiä ja pätkät on yhdistelty satunnaisessa järjestyksessä toisiinsa Russian Join -tekniikalla, jolloin ei tarvitse päätellä lankoja lopuksi. Yleensä en tee perinteistä kirjoneuletta juurinkin sen päättelyn takia (vaikka tässä piti ihan samalla lailla käsitellä kaikki langanpäät, niin se ei tuntunut niin puuduttavalta kun sitä pystyi tekemään työn edetessä - toki päättelytkin pystyis hoitamaan työn edetessä, mutta siihen mun kärsivällisyys ei riitä). Kannattaa kokeilla jos tykkää käyttää langanpätkiä, mulla olis säästynyt muutamat ärräpäät tätä ja tätä tehdessä jos tekniikka olis ollu jo tollon tuttu :)

-----

Meijän lauantai-iltaan kuulu tänään se, että mä kudoin ja mies räpsi meijän veronpalautusrahoilla ostetulla yhteisellä joululahjalla musta kuvia. Mä aina välillä yritin saada sen lopettamaan kuvaamisen, mutta se halus harjotella uuden kameran käyttöä. Tästä lähtien täällä saattaa sitten vilahdella myös jotain onnistuneita otoksia mitä meijän uudella kameralla on otettu.
-----

Lankavarastoon on tullu taas muutosta, mutta valitettavasti edelleenkään mä en vaan osaa olla ostamatta lankaa kun nään jotain ihanaa (sen piikkiin +100 g) ja sit mä oon myös tekemässä yhtä koiran villa-asua tilaustyönä, niin mulla ei ollutkaan siihen valmiiks lankoja vaikka niin luulinkin...

Lankavarasto:

12 967 g + 400 g - 102 g = 13 265 g

4 kommenttia:

 1. Kirjoneule ei kuulu meikäläisenkään suosikkeihin, mutta yritän aina keksiä oikoteitä :). Kivat sukat tuli tuolla tekniikalla.

  VastaaPoista
 2. Onpas kivat kirjoneuleet. Ja tuo neulekuva on tosi kauniisti onnistunut.

  VastaaPoista
 3. Mä yritin jonnekkin viestitellä että uusi arvonta olis tosi kiva! :) Palkintona vois olla lapaset tai hanskat jotka olis samanlaiset ku noi jämälankasukat. Jotenkin ihanan retrot ovatten!

  VastaaPoista
 4. sQz, Tammikuussa tulee blogin olemassaolon 1v juhlat. Ehkä mä sen kunniaksi saisin jonkun arvonnan järkättyä :) Kiitos vinkistä mahdolliseen arvottavaan!!!

  Meillä on ollu molemmat tytöt tosi kipeitä pari viikkoa, niin on tää harrastustoiminta ollu vähän jäissä. Näyttää pahasti siltä että joululahjatkin jää tekemättä suurimmaksi osaksi :(

  Ehkä sit tammikuussa on aikaa taas :D :D :D

  VastaaPoista