keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Hamonen


Malli Vauvan jämähame
Lanka Novita Wool (100% villaa, n. 135 m/50 g) ja Nalle (75% villaa, 25% polyamidia, n. 260 m/100 g)
Menekki 79 g
Koko 74 cm/80 cm
Puikot Aluksi koon 3½ 60 cm KnitPro pyörö, kunnes onnistuin katkomaan toisen pään siitä, sen jälkeen käytin koon 3½ 40 cm metallista pyöröä ja koon 3½ sukkapuikkoja
Jämälankaprojektit jatkuu :)
Tää on ollu To do-listalla jo pidempään eli sinne mahtuu taas jotain uutta... Käytin Nalle ja Woolin loppuja mitä vaan löysin, ihan lyhyitäkin pätkiä, mutta kuitenkin enintään yhen kerroksen verran. Lankoja jäi edelleen tohon jämäkeräpussiin vaikka kuinka paljon, joten lisää täytyy tehä. Aattelin tehä tällä samalla ohjeella, mut paksummilla puikoilla ja 7 Veikalla isommalle typylle kans hamosen.
Ainiin, on tässä joku muutos ohjeeseenkin, nimittäin toi alareunan nirkko. Oli mun elämän ensimmäinen nirkko ja neuloin sen ns. vauhdissa kiinni, mut voi olla että jos teen tulevaan mekkoon myös nirkon, niin sit kyllä ompelen sen lopussa vasta kiinni.
Niin ja puikko napsahti poikki ekassa kavennuksessa. Mulla on siis ollu KnitPro:n pyöröissä muoviset päät (yhet puiset) ja toi 3½ oli sieltä ohuimmasta päästä, aion ton tilalle hommata metallisen pään :) Tai jos jollain ois nurkissa pyörimässä yks yksinäinen koon 3½ Knitpro:n vaihtopää?

--------------

Lankavarasto on saanut yhden uuden kerän 7 Veikkaa sitten viime postauksen. Mies haluaa Jacques Cousteau-pipon, mutta Tennesseetä ei löytyny sopivaa väriä, ni teen sitten tosta sen.

Lankavarasto:
11 646 g - 79 g + 150 g = 11 717 g

2 kommenttia:

 1. Nirkko?? Täytyypä googlettaa et miten semmosta tehdään ..näyttää nimittäin kivalta tuokin ;)

  Hame on ihastuttava <3

  VastaaPoista
 2. Nirkko on maailman helpoin tehä, eli johonkin työhön missä reuna käännetään, niin siihen käännöskohtaan tehdään kerros ihan vaan: langankierto, 2 oikein yhteen, langankierto, 2 oikein yhteen ja niin edespäin.

  Tietty sitä voi käyttää vaikka sukkiin (mut sillon pitää olla resorittomat sukat).

  Niin ja toi isompi typy on kateellinen pienemmälle, kun sillä on niin hieno hamonen eli pitää isosiskollekin tehä hamonen!

  VastaaPoista