tiistai 12. lokakuuta 2010

Isomman typyn hamonen


Malli Muokattu Vauvan jämähameen ohjeesta (eli ohje millä tein tämän)
Lanka Novita 7 Veljestä (75% villaa, 25% polyamidia, n. 300 m/ 150 g)
Menekki 119 g
Koko n. 3v
Puikot Koon 4 KnitPro 80 cm pyörö ja koon 4 sukkapuikotIsompi typy ihastui pikkusiskonsa jämähameeseen ja halus samanlaisen. Tein siis isommallekin mekon mutta eri langasta, toisen kokoisilla puikoilla ja eri silmukkamäärillä. Loin 144 silmukkaa ja kaventelin muutamassa kohdassa kesken moniväristä osuutta että sain silmukkamäärän yläosan yksiväriseen osaan samaksi kuin alkuperäisessä ohjeessa. Tein yläosan yksivärisen osan kavennukset hiukan harvemmin kuin alkuperäisessä ohjeessa, että tämä mekko mahtuisi isommalle typylle. Tässäkin tein alareunaan nirkon, tällä kertaa se oli huomattavasti helpompi tehdä kuin ekalla kerralla :)


Mekon ohje on kyllä kiva, en vaan tykkää lankojen päättelystä (näissä mekoissa päättely on jätetty väliin ja langat ihan vaan solmittu nurjalle puolelle yhteen, se voi olla pidemmällä tähtäimellä virhe... mutta aika näyttää tarvitseeko niitä ruveta fiksailemaan vai selvitäänkö ihan vaan tällä).

Jämälankoja olis vielä vaikka kuinka paljon tuolla varastoissa, nyt alkaa säätiedotusten mukaan tulemaan jo sen verran kylmempiä kelejä, että meillä taitaa alkaa tytöille villasukkatehdas. Oisko hyviä jämälanka sukkaohjeita? Sellasia missä vois hyödyntää ihan lyhyitäkin langan nöttösiä? Palatossuihin ajattelin ainakin saada jotenkin fiksattua niitä :)

------------

Lankavarasto:

11 634 g - 119 g = 11 515 g

2 kommenttia:

  1. Kiva hame tuli tästäkin.

    Neulon joskus jämälankatöissä langanpäät mukaan samantien ja jätän reilun sentin mittaiset pätkät nurjalle, jotta ne eivät käänny oikealle puolelle käytössä.

    VastaaPoista
  2. Mä luulen, että ainakin toi isompi typy saattais nyppiä niitä tuolta mekosta niin että mekko alkais purkautua...

    Mä löysin Puikkoterapian vanhasta blogista (http://puikkotera.vuodatus.net/) linkin ohjeeseen missä ei tarvii solmua ja langan jatkamiskohta ei näy, paitsi ehkä vähän paksumpana kohtana, englannninkielinen ohje täällä: http://www.knittinganyway.com/freethings/russianjoin.htm

    VastaaPoista