perjantai 3. helmikuuta 2012

Kaislis-sukat / Kaislis Socks


Malli Kaislis-sukat (ohje alempana tällä sivulla)
Lanka Novita 7 Veljestä (75 % villaa, 25 % polyamidia; n. 150 g / 300 m)
Menekki 58 g
Koko n. 25
Puikot Koon 3½ sukkapuikot

Meidän isompi neiti tartti uudet villasukat, niin päätin kokeilla ohjeen vääntämistä :) Kärkikavennukset on samat kuin Magdalenoissa.

Ohje:

Varsi
Luo 40 silmukkaa sukkapuikoille nro 3½. Neulo 5 kerrosta 1 o 1n joustinta niin, että neulot oikeat silmukat kiertäen, eli takareunastaan. Neulo vielä 1 kerros sileää ja jatka mallikertaa. Neulo kaavion mukaan, yhdellä kerroksella kaavio toistuu 4 kertaa. Toista mallikerran yhtätoista kerrosta 2 kertaa ja neulo loppuun vielä mallikerran ensimmäinen ja toinen kerros. Neulo 1o 1n joustinta 5 kerrosta ja vielä yksi kerros oikein.


Kantapää
Aloita kantatilkku neulomalla 1. puikon silmukat 4. puikolle (=20 silmukkaa). Jätä muut silmukat odottamaan. Käännä työ, nosta 1. silmukka neulomatta ja neulo muut silmukat nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta, neulo 1s oikein*, toista *-* puikolla olevien siukoiden loppuun. Toista näitä kahta kerrosta vielä 9 kertaa.
Jatka samaa vahvennettua neuletta, mutta tee kantapohjan kavennukset, neulo oikeasta reunasta kunnes jäljellä on 8 s. Neulo 2 s nurin yhteen ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 4s
) ja käännä työ. Nosta 1.s neulomatta, neulo 4 s ja neulo 2 o yhteen, käännä työ. Nosta 1.s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 7 s, neulo 2 s nurin yhteen. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 6 s. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle ja poimi kantalapun vasemmasta reunasta .
Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 10 s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein 1. puikolle. Neulo toisen ja kolmannen puikon silmukat oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 10 s + 1 s puikkojen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein neljännelle puikolle.

Kiilakavennukset
Jatka näillä 4:llä puikolla neulomista oikein, mutta kavenna 1. puikon lopussa ylivetokavennus ja 4. puikon alussa 2 o yhteen. Neulo ensimmäisen kavennuskrs:n jälkeen 3krs oikein, kavenna taas, neulo 2 krs oikein, kavenna, neulo 1 krs oikein. Sen jälkeen kavenna joka kierroksella kunnes 1. ja 4. puikoilla on 8s. Siirrä sen jälkeen niille toiselta ja kolmannelta puikolta yhdet silmukat niin että työssä on yhteensä 36 s. Neulo näilllä silmukoilla oikein, kunnes sukka ylettyy pikkuvarpaan kynteen.
Kärkikavennukset
Tee kärkikavennukset nauhakavennuksena.
1. puikko. Neulo, kunnes puikolla on 3 silmukkaa. Neulo 2 silmukkaa yhteen ja sitten vielä yksi oikein.
2. puikko. Neulo yksi silmukka oikein, sitten kaksi yhteen ja loput silmukat normaalisti.
3. puikko. Neulo kuten 1. puikko.
4. puikko. Neulo kuten 2. puikko.
Tee välikerros, jolla ei ole kavennuksia.
Tee taas kavennuskerros, samoin kuin edellä.
Tee välikerros
Jatka tämän jälkeen kavennuksia em. ohjeen mukaisesti, mutta ilman välikerroksia, kunnes jokaisella puikolla on 2 silmukkaa jäljellä. Katkaise lanka ja pujota se jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä.

-----

Pattern Kaislis Socks
Yarn Novita 7 Veljestä (75 % Wool, 25 % Nylon; 327 yards / 300 meters, 5.29 ounces / 150 grams, Aran)
Yardage  127 / 116 meters
Size about 4-year-old
Needles Size 3½ mm/US 4

My older daughter needed new socks, so I decided to try to make a pattern for them. The pattern is in Finnish above. I'll try to translate it as soon as I can.

-----

Lankavarasto / Stash:

15 421 g - 58 g = 15 363 g

3 kommenttia:

  1. Kiva että tykkäät :)

    Ja jos huomaat ohjeessa jotain kummaa, niin kerro että saan korjattua!

    VastaaPoista
  2. kiva ohje, voisin testata jossain kohtaa! :D

    VastaaPoista