torstai 23. syyskuuta 2010

Pampulapintainen Pallo


Malli Kirjasta Virkkauksen iloLanka Erilaisia puuvillalankojen jämiä (joista ainakin yksi on Novita Oklahoma 100% merseroitua puuvillaa, n. 96 m/50 g) ja pampuloihin käytetty lanka on Novita Puro Batik (100% akryylia, n. 200 m/100 g)
Menekki 66 g
Koko Korkeus n. 10 cm, paino täytteineen 155 g
Puikot Koon 3 virkkuukoukku


Halusin tehä pienemmällekin typylle jonkun kivan lelun (kun esikko sai nuken) ja kun noita jämälankoja on kertynyt, niin päätin hyödyntää niitä. Muutenkin haluisin oikeesti niistä jämälangoista mahdollisuuksien mukaan eroon, koska niitä kuitenkin kertyy aina kun jotain uutta työtä tekee.

Toi ohje oli tosi helppo, mutta mä en ainakaan saanu saumoja ommeltua niin että ompelulanka ei näy ulospäin ja en myöskään saanu siitä täyttämisen jälkeen kunnon palloa. Aika muotopuoli toi on, mutta onneks toi kohta 6 kk ei niin siitä muodosta varmaan perusta, sille tärkeempää on että pallot pampulat pysyy paikallaan ja palloa voi retuuttaa.

Yritin muuten olla myös täyttämisen suhteen luova, pampuloissa on ihan perus vanua, mutta itse pallon täytteenä on vanhoja rikkinäisiä (kuitenkin pestyjä) sukkahousuja. Vaatteilla täytettynä siitä tulee painavampi, jolloin lapsen on helpompi tarttua siihen, kun jos se ois täytetty vanulla (ja tämä ei ollut oma keksintö että täytetään vaatteilla vaan kirjasta, mutta siinä oli käytetty vähemmän luovasti vanhoja t-paitoja, mut mä keksin niille paljon enemmän käyttöpaikkoja kun vanhoille sukkahousuille).

-------

Lankavarasto:

11 964 g - 66 g = 11 898 g

-------

Ja hei, en osallistunut nyt tohon haasteeseen, kun osaan kuvitella että noihin joululahjoihin saattaa vähän palaa aikaa. Mut en silti kuitenkaan varmaan saa niitä viel alotettua. Teen sit koko joulukuun sormet krampaten niitä :D :D :D Voisin vaikka tehä vähän nukenvaatteita tässä välissä...

3 kommenttia:

 1. Mulla tuli heti mieleen tosta tekeleestäs linkissä oleva sputnik. On ollu mulla to do -listalla jo ikuisuuden. No, jos eläkkeellä ois sit aikaa.. :D

  http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/FBFF059AE90806F4C22575CE005FAAF6/$file/Sputnik-lelu.pdf

  VastaaPoista
 2. Mun pitää selkeesti tehä tollanenkin, kun noita jämäpuuvillalankoja on tuolla edelleen roppakaupalla :D

  Kiitos aNNa vinkistä!!!!

  VastaaPoista
 3. Voi mä jään odottelemaan että saat aikaiseksi :) Sputnik näyttää niin kivalta kans :)

  VastaaPoista