keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Virkattu nukkeMä oon jo pitkään haaveillu, että voisin tehä tytölle ite jonkun lelun. Vihdoin sain aikaseksi. Nappasin ohjeen Suuresta Käsityölehdestä (11-12/09). Koukku oli ohjeen mukaan nro3, mutta lankana käytin Novitan ikivanhaa tuotantoa (ei valmisteta enää), Oklahomaa markka-ajalta (olen siis saanut useampia keriä kyseistä lankaa tädiltäni joskus vuonna 1 ja 2). Langan tiheys vyötteen mukaan 22s ja 28 krs=10cm, 50g=n.96m.

Langan menekistä mun on tosi vaikea sanoa mitään, kun en tajunnut punnita osia ennen täyttöä ja kirjoin naaman ja lisäsin hiukset vasta kun nukke oli jo muuten valmis. Täytteenä puuroriisiä ja vanua.edit. 22.9.2010 Riisi ei oo hyvä täyte nukkeen jota on helppo imeskellä. Meijän esikon suuhun, sänkyyn, lattialle yms on päätyny suurin osa jaloissa ja käsissä olleista riiseistä ja nukke-paralla ei oo enää täytteitä... Onneks riisit ei oo vaarallisia, mutta ite opin tästä että mietin tulevaisuudessa hyvin tarkkaan että millä lasten lelut tulee täytettyä!

6 kommenttia:

 1. Moi! Tää saattaa kuulostaa vähän oudolta, mut sattuuko siulla olemaan tuota Oklahomaa vielä jäljellä beigenä (niinkuin nukkesi ihonväri ilmeisesti on? Löysin nimittäin hiljattain ko. lankaa äitini kätköistä kolme kerää ja olin neulomassa niistä kesätoppia, mutta lanka loppui kesken! Oon nyt sitten epätoivoisesti koittanut etsiä sitä lisää... Kiva blogi siulla muutenkin, ja suloinen nukke :) Miut löytää osoitteesta www.villaviidakko.vuodatus.net tai sähköpostista hirvonen.emma@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Moi! Tää saattaa kuulostaa vähän oudolta, mut sattuuko siulla olemaan tuota Oklahomaa vielä jäljellä beigenä (niinkuin nukkesi ihonväri ilmeisesti on? Löysin nimittäin hiljattain ko. lankaa äitini kätköistä kolme kerää ja olin neulomassa niistä kesätoppia, mutta lanka loppui kesken! Oon nyt sitten epätoivoisesti koittanut etsiä sitä lisää... Kiva blogi siulla muutenkin, ja suloinen nukke :) Miut löytää osoitteesta www.villaviidakko.vuodatus.net tai sähköpostista hirvonen.emma@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Oho, anteeksi tuli kaks kertaa :/

  VastaaPoista
 4. Moi! Kiitos paljon vastauksesta :) Kattelin Novitan sivuilta nykyisten puuvillalankojen värejä, ja Kotiväki-langan sävy nro 639 (värin nimi pellava) on hyvin lähellä etsimäni Oklahoman sävyä. Tuota lankaa onkin ollut yllättävän vaikea löytää keneltäkään, muita värejä on kyllä ollut tarjolla... T:Emma (villaviidakko.vuodatus.net)

  VastaaPoista