lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pitsineulesukat / Lacesocks


Lanka Novita Nalle (75% villaa, 25% polyamidia; n. 100g / 260m)
Menekki 59 g
Koko 5v (kengänkoko n. 28-30)
Puikot Koon 2,5mm sukkapuikot

Isomman tytön villasukat on kaikki menneet varastoon kaikkien muiden kamojen mukana, joten mun oli sit pakko ostaa sukkalankaa ja sukkapuikot :) Typy olisi halunnut prinsessan kuvia sukkiin, mutta selitin ettei yheellä värillä saa niitä tehtyä (ja vähän yritin vihjailla myös etten eehkä osais). Kelpasi sitten pitsisukat, koska nehän on kuin prinsessan sukat...

Muokkasin ohjetta sen verran, että loin 44 s, lisäsin alun resorin jälkeen 3 s ja pitsikuvio oli reunasilmukoiden kanssa 23 s.

-----Pattern Pitsineulesukat (the pattern is only in Finnish)
Yarn Novita Nalle (75% wool, 25% Nylon; 100 grams / 3.53 ounces, 260 meters / 284 yards; Sport)
Yardage 153 meters / 167 yards
Size 5-year-old
Needles 2,5 mm / US 1½ dpn

My older daughters socks are at the warehouse where all of our stuff is. She wanted socks with pictures of Princesses on them (I bought pink yarn and dpn needles). I tried to explain that it's not possible with one color of yarn so it was okay for her that I made lace socks, because a Princess would wear them.

I edited the pattern a bit, I cast on 44 sts. And the lace pattern was 23 sts wide with the border sts.

-----Lankavarasto (On tullu ostettua vähän muitakin lankoja...) / Stash (I've bought a pit of other yarns too):

10 914 g + 550 g - 59 g = 11 405 g

6 kommenttia:

 1. Oi että onkin kauniit. Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukavaa viikonloppua myös!

   Poista
 2. Tosi nätit :) osaisitkohan neuvoa mua kuvan perusteella yhdestä mallista et miten sen tekisin.. Mitä ihmettä toi neule on?http://cultofcrochet.wordpress.com/2011/05/08/seamless-fingerless-glove-pattern/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranneosa on virkattu eka, edestakasin niin että virkataan aina takareunaan vaan, ni saa ton "joustimen". Musta näyttäis et on tehty kiinteillä silmukoilla, mut pylväätkin käy.

   Sit se on yhdistetty ympyräksi ja alettu virkaamaan kiinteitä silmukoita ranteen ympäri menevästä osasta alkaen sen resorin toiseen reunaan suoraan.

   Levennetty lisäämällä ehkä joka tai jokatoinen kerros muutama silmmukka peukalon puolelle ja sit ku on peukun alun yläosassa ni peukalon verran vähemmän silmukoita suoraan ketjusilmukkalenkkinä ja jätetty se peukalokiila odottamaan.

   Sit virkattu niin ylös kuin korkeen siitä hanskasta haluaa. Sen jälkeen se peukku siitä kiilasta ylöspäin ja vikana se nappilista jos sellasen haluaa.

   Mitään järkeviä mittoja tai muitakaan tässä sepustuksessa ei ollu. Tarviitkko sellasia??? Koska sit mun pitää ihan virkkailla ja testailla ja pitäis tietää minkä kokosta koukkua ja minkä paksusta lankaa aattelit käyttää? :)

   Poista
 3. Nämä on kyllä ihanat ja väri just sopivan prinsessa. Uskaltaisikohan itsekin kokeilla.. ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai uskaltaa! Niin mäkin teen että testaan jotain ohjetta ja jos siitä ei tuu hyvä nin puran ja kokeien jotain tosta :)

   Poista