sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Neulojan laki / Knitters laws

Tämä pyörii netissä jo useammassakin paikassa ja useammilla sivuilla, mutta pakko tämä oli tänne silti kopioida. Kopioin Facebookin Neuloosi-ryhmästä.

"Neulojan laki:

1§ Miehen ei pidä tuleman naisen ja hänen puikkojensa väliin.

2§ Lankaostoksissa tulee olla säästäväinen. Aina, kun näet lankaa tarjouksessa, sinun kuuluu hyödyntää tarjous.

3§ Keskeneräisten töiden määrää ei tule mitenkään rajoittaa. Uusia töitä saa aloittaa aina, jos joku sukulainen/kummilapsi/ystävä/kuka tahansa tarvitsee esimerkiksi syntymäpäivälahjakseen jotain neulomaasi. Tai kun eteen tulee lanka tai ohje, joka kutsuu sinua. Tai jos jo työn alla olevat tökkivät. Tai jos vain sattuu haluamaan.

4§ Lankavaraston koko on jokaisen neulojan itse määriteltävissä. Muiden ei tule sen suuruutta negatiivisesti kommentoiman. Tai mieluiten ei mitenkään muutenkaan. Lanka VOI loppua maailmasta.

5§ Kasvavalle neulevarastolle kannattaa varata tilaa vaatekomeroon. Kätevä voisi olla myös vaatehuone. Tai ihan oma neulehuone.

6§ Niin kuin työkalupakeissa yleensäkin, myös neulojan työkalupakissa kuuluu olla monenlaisia ja –merkkisiä tykötarpeita. Ei haittaa, vaikka siellä olisi 4 mm paksuisia, 60 cm pitkiä pyöröpuikkoja viittä erilaista materiaalia. –Onhan ruuvimeisseleitäkin monenlaisia.

7§ Tilaa ihmeessä kuutta tai useampaakin eri neule-/käsityölehteä ja tulosta samalla netistä sivukaupalla ohjeita, ettei sinulta vain mene jotain upeaa ohi. Ei haittaa, vaikket ehtisikään toteuttaa kaikkea haluamaasi sitä mukaa. Muotihan kiertää, samat ideat tulevat aina uudelleen muotiin.

8§ To do-lista. Sellainen on oltava. Muuten unohdat, mitä kaikkea ihanaa halusitkaan toteuttaa.

9§ Ole tarkka, kenelle kättesi arvokkaita tuotoksia lahjoitat. Kaikki eivät vain ymmärrä.

10§ Aina on oikea aika ja paikka neuloa, jos sinusta siltä tuntuu."

-----

This is something that I found from a Facebook group called Neuloosi, I just had to copy and translate it here....

Knitters law:

1§ A man should never go between a woman and her needles.

2§ You must always be frugal when it comes to yarn. When you see an offer on yarn, you must seize on it.

3§ You should never limit the amount of unfinished objects. You can start a new project if a relative / godchild / friend / anyone needs for example a birthday present. Or if you see a yarn or a pattern that inspires you or you want to knit it. Or if the unfinished objects are not inspiring right now. Or if you just want to.

4§ The size of your stash is something you must specify yourself. No one should comment on it. Especially negatively. Yarn could end in the world. 

5§ The growing stash needs a closet. Or a walk-in closet. Or a knitting room. 

6§ Like a toolbox usually a knitters toolbox needs various tools and various brands of them. It dosen't matter if there is 4 mm sircular needles that are all 24" and are made of 5 different kind of materials. There are different kind of screwdrivers too.

7§ You should order six or more knitting magazines at the same time and print patterns from the Internet or something magnificent might pass you. It dosen't matter if you don't have time to knit them all at the same time. Fashion goes in circles, the patterns will be hip again.

8§ To do-list. It's a must have. Otherwise you'll forget what the beautiful things were you wanted to knit.

Be careful to whom you donate your precious work to. Everybody just don't understand.

10§ It's always the right time and place to knit, if you feel like it.


 

3 kommenttia:

  1. Mahtavin laki ikinä. Varsinki kohta Aina, kun näet lankaa tarjouksessa, sinun kuuluu hyödyntää tarjous.

    VastaaPoista