maanantai 31. lokakuuta 2011

Röyhelökeeppi / Ruffle Capelet

Malli Girl's Ruffle Capelet
Lanka Novita Miami (50% puuvillaa, 50% akryylia, n. 145 m/50 g)
Menekki 198 g
Koko 4v
Puikot Koon 5 virkkuukoukku

Ostin kesällä alesta meidän viereisestä Prismasta tota Novita Miamia ja en sillon vielä tiennyt mitä siitä teen. Selasin blogeja ja Ravelrya ja jälkimmäisen kautta sitten löysin ohjeen tähän keeppiin. Keeppi on ollu nurkissa pyörimässä nyt varmaan kuukauden niin että alin röyhelörivi puuttui. Tänään illalla päätin pistää toimeksi, kun isommalla tytöllä on synttärijuhlat tulevana viikonloppuna. Saapahan sinne jotain söpöä päälleen :) Ei tosta mihinkään päiväkotiin vaatteeksi oo, mutta esim. isovanhempien ja isoisovanhempien kanssa oleiluun sunnuntaina se on varmasti ihan hyvä.

Tämä keeppi oli aika hauska tehdä, kun röyhelörivit on tosiaan lisätty vasta lopuksi. Jouduin vähän pyörittelemään sitä käsissäni kun aloin niitä tekemään, ensimmäinen röyhelörivi tuli purettua pariin otteeseen, kun en meinannut saada sitä oikein päin tohon päälle. Piti kääntää ylösalasin ja sitten vasta virkata röyhelöitä, että ne asettuu kauniisti ja oikein päin.

*****

Pattern Girl's Ruffle Capelet
Yarn Novita Miami (50% Cotton, 50% Acrylic; 50 grams/1.76 ounces, 158 yards/144 meters, Worsted / 10 ply [9 wpi])
How much? 198 grams/6.9 ounces, 574 meters/630 yards
Size 4T
Hook 5 mm/US H

Last summer I bought this yarn at the local supermarket. It was on sale and I didn't know what I'd make from it. I read different blogs and searched Ravelry. From Ravelry I found a link to this pattern. The capelet has been waiting in a box for a month allmost finnished and today I decided to make the last ruffles and get it done. My older daughter has her birthday party this weekend so she can wear this then. This capelet is really cute but it's not practical to use it at daycare. But it's perfect for the party when she has to be serene (because the company of grandparents and great-grandparents.

I had to frog the first ruffle a few times before I got the hang of it. I turned the capelet right side facing to me and upside down. Then the ruffles came out pretty.

-----

Lankavarasto / Stash:

16 109 g - 198 g = 15 911 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti