torstai 12. toukokuuta 2011

Päiväpeitto

Malli Oma (mutta idea sai alkunsa tästä peitosta)
Lanka Jämälankoja, seassa on efekti-, akryyli-, sekoite- ja villalankoja; langoista toinen oli kokoajan valkoinen
Menekki 3 271 g
Koko 190 cm x 230 cm
Puikot Koon 8 virkkuukoukkuPitkästä aikaa sain jotain valmiiksi :)

Ajattelin ensin, että teen ihan perus torkkupeiton olohuoneeseen, mutta innostuin jämälankojen kuluttamisesta sen verran paljon, että päätin tehdä päiväpeiton meijän parisänkyyn. Tein peiton tosiaan kaksinkertaisella langalla ja toinen langoista oli kokoajan valkoinen. Käytin kaikki mahdolliset valkoiset langat mitä kotoa löysin (paitsi puuvillalankoja) ja jouduin silti ostamaan valkoista lankaa lisää n. 400 g tätä peittoa varten... Jämälangoista käytin jämiä ja sitten sellaisia vuosia kaapin perällä lojuneita lankoja joita oli yksittäisiä keriä tai jotka muuten olivat sellaisia, etten oikeen osannut käyttää niitä mihinkään. Jämälangat yhdistin joko Russian Join-tekniikalla tai huovuttaen yhteen jos langat olivat hupuvaa villaa/sekoitetta.

Ohje:

Virkkaa niin monta ketjusilmukkaa, että peitosta tulee halutun kokoinen ja lisää päälle vielä 2 ketjusilmukkaa (Minun käsialallani meidän 160 cm leveään sänkyyn piti virkata 152 kjs). Käännä työ ja aloita pylväät kolmanteen kjs:aan. Ensimmäisellä rivillä kannattaa virkata vain silmukoiden takareunaan, seuraavilla kerrkoksilla koukku laitetaan sekä etu-, että takareunan ali. Virkkaa sen jälkeen yksi pylväs josaiseen kjs:aan. Tulevilla riveillä tee aina ensimmäisen pylvään paikalle 2 kjs. Virkkaa pylväsrivejä niin monta, että peitto on halutun pituinen (oma peittoni oli 200 cm).

Sen jälkeen virkkaa 1 ketjusilmukka ja sen jälkeen koko peiton ympäri 1 krs kiinteitä silmukoita (Reunoissa virkkasin jokaiseen pylvääseen 2 ks ja aloitusreunassa ketjusilmukoiden etureunaan). Virkkaa kulmissa 2 ketjusilmukkaa kiinteiden silmukoiden väliin. Sulje kerros piilosilmukalla.

Aloita reunuksen pylväät tekemällä ensin 2 kjs ja sen jälkeen pylväs jokaiseen kiinteään silmukkaan. Kulmien kjs lenkkeihin virkataan 2 p, 3 kjs, 2 p. Sulje kerros piilosimukalla alun ketjusilmukoista ylempään. Tee loput kerrokset vastaavasti ja jatka kunnes reunus on halutun korkuinen (omassa peitossani oli 10 kerrosta pylväitä). Viimeiseksi tee vielä yksi kerros kiinteitä silmukoita jonka aloitat 1 kjs:lla. Kulmissa edellisen kerroksen kjs-kaareen 2 ks, 2kjs, 2 ks. Sulje kerros piilosilmukalla ja päättele lanka.

Pattern:

Hook: 8 mm (L)
Yarn: I used doubled yarn and the other yarn was all the time white and the other was all kinds of yarns, the odds and ends, scraps, yarns that I wouldn't use to anythin else.
Yardage: The yardage is huge and I don't even know how much yarn I used in yards. The whole blanket weights 3271 grams.

I chained 150 sts and double crocheted so many rounds that the blanket was about 180 cm/71" long (and 160 cm/63" wide) and after that I single crocheted all four borders. Then I made double crochet to all single chains (and 3 chain sts to all corners. The next rounds I crocheted two dc thee chain sts 2 dc to the previous rouds 3 chain sts). I repeated this for 10 rounds and after that I crocheted one round of single sts.


-----

Lankavarasto:

14 757 g - 3 271 g + 400 g = 11 856 g
(P.s. Dropsin langat on alessa toukokuun loppuun kaikissa paikoissa missä niitä myydään, en mää muuten ois taas sortunut ostamaan lisää lankaa...)


4 kommenttia:

 1. Oijee, mikä hienon näköinen saavutus. Kauhia kasa jämälankoja hyötykäytössä.

  VastaaPoista
 2. Oletpas ollut ahkera O_o! Ja pitkäjänteinen! Hyvä sinä :).

  VastaaPoista
 3. Neferi, noita jämiä ja kummalisia yksittäisiä keriä on tosiaan kertyny aika paljon... Vieläkin on jäljellä melko lailla :D

  enkulin käsityöt, kiitos!

  Hehku, mä olen ylpeä itestäni, toi on fyysisesti isoin ja painavin työ mitä oon ikinä saanut valmiiksi. Varmaan siihen on metrillisestikin mennyt eniten lankaa :D

  VastaaPoista