tiistai 31. elokuuta 2010

Liivimekko


Malli Novitan Syksy 2009-lehdestä
Lanka Novita 7 Veljestä (75% villaa, 25% polyamidi, n. 300 m/150 g)
Menekki 181 g
Koko Leveys koon 86 cm mukaan ja pituus koon 98 cm mukaan (silti leveys on meidän laiheliini-Kaislalle aivan liikaa)
Puikot Koon 4½ KnitPro 60 cm pyörö ja apupuikkoina palmikoissa 2 kpl koon 4½ sukkapuikkoja
Löysin tämän mallin Novitan lehdestä viime syksynä ja päätin että teen typylle tämän jossain vaiheessa, langat tekeleeseen löytyi Novitan valikoimista keväällä. Langan väri on musta ihana ja se piti saada typylle johonkin käyttöön. Palmikkokuvio oli ihan kiva, mutta vähän rasittava kun välillä piti olla käytössä 2 apupuikkoa, loppuvaiheessa aloinkin tekemään toiseen suuntaan palmikon ilman apupuikkoa :)


Tästä mallista huomasi taas sen kuinka isoja Novitan ohjeiden koot on. Meijän isompi typy on kyllä laiheliini, esim. henkkamaukan koon 98 cm housut ei pysy sillä päällä, koska vyötärö on liian löysä, mutta nyt tietoisesti otin leveyden pienemmästä koosta ja siitä huolimatta leveys on ihan liikaa. Ehkä tästä tulee typylle ihan vaan liivi sitten kun neiti on venähtänyt tarpeeksi :D

Napit on ihan vaan koristeita, eli olkaimet on ommeltu kiinni. Napit löytyivät kesällä Menitasta.

(Niin ja tämä tekele oli niitä keskeneräisiä töitä, eli nyt voi hyvällä mielellä aloittaa jonkun uuden työn tässä välissä...)

Ja lankavarasto pieneni 11650 g - 181 g = 11469 g (tätä menoa ei mee kauaa ni ollaan alle 10 kg:n ja sit voi taas ostaa hyvillä mielin uutta lankaa!)

2 kommenttia:

  1. Siel on tutun näköset napit :)

    VastaaPoista
  2. Ääneen nauraen luin viimeiset kappaleet :D Ihanat perustelut ittelle :)

    Nätti tuli liivimekosta <3

    VastaaPoista