lauantai 25. tammikuuta 2014

Pöllötunika / Little Owl Sweater DressLanka Novita Impivaara (40% villaa, 35% akryylia, 25% polyamidia; n. 100 g / 195 m)
Menekki 206 g
Koko 2v
Puikot 5 mm virkkuukoukku

Kesällä, kälyn ollessa perheensä kanssa kylässä, selailtiin eri ohjeita Ravelryssa ja törmäsin tähän pöllömekkoon/tunikaan. Kälyn kanssa ihastuttiin tähän pöllötunikaan. Silloin ohjeesta oli yksi koko (2v), joten en voinut tehdä omille tytöille tätä ja mies ei suostu käyttämään tulevalla 2v pojalla mekkoja (ei se kyllä nytkään suostu mekkoihin pojalla, mutta jotkin lilat ja vaaleanpunaiset vaatteet menee läpi miehen seulasta - ainakin kotikäytössä). Sovittiin sitten, että minä maksan ohjeen, käly langat ja teen heidän tytölleen mekon. 

Typy täyttää toukokuussa sen 2v, eli minulla oli melkein vuosi aikaa saada tämä valmiiksi. Tein itselleni jossain vaiheessa aikarajan jouluksi ja pidin siitä kiinni. Joulupäivänä maalla ompelin napit kiinni ja tunika oli valmis. Samalla reissulla näin jo mekon hänen päällään. Tai siis tunikan, joka on vielä hiukan iso pienikokoiselle tytölle ja on sen takia enemmän mekko kuin tunika. Luultavasti ensi syksynä on enemmän tuota jälkimmäistä mallia.

Tästä tuli ihana, vaikka tätä olikin aika ärsyttävä tehdä. Varsinkin kun en rakasta noiden saumojen ompelua :) Saatan silti kaivella varastoani ja tarkistaa, josko jostain langastani riittäisi toiselle tytöistä samanlaiseen. Uutta lankaa en kyllä tätä varten osta, sen verran minua se saumojen yhdistäminen kismitti joulun alla.

-----Yarn Novita Impivaara (40% Wool, 35% Acrylic, 25% Nylon; 95 meters / 213 yards, 100 grams / 3.53 ounces; Worsted)
Yardage 402 meters / 440 yards
Size 2-year-old
Hook 5 mm / Us H

Last summer my sister-in-law was visiting with her family and we checked out some patterns on Ravelry and saw this Owl Sweater Dress. We were both in love with it. Then there was only one size for it and it was too small for my girls. We decided that I bought the pattern and my sister-in-law bought the yarn and I made it for her daughter. (My hubbie doesn't want a dress on our son, even though I've gotten permission to use some light pink and purple clothes home on our son. But it's okay, 'cause anybody can't see him :) ) 

Their girl is turning 2 in may, so I had almost a year to finish the project. At some time in the fall I decided myself that I had to get it finished before Christmas. On Christmas Eve I sewed the buttons on and it was finished. I saw the dress on her, and it's more a dress than a Sweater, but next fall it'll be maybe a tunic.

I really love this, even when I hate to sew the front, back and sleeves together. I'm even thinking of making one for my girls.

-----

Lankavarasto / Stash:

14 012 g - 206 g = 13 806 g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti