perjantai 2. heinäkuuta 2010

Tiskirätti by me


Malli Oma, ohje alempana
Lanka
Hjertegarn Blend Bamboo (70% bambua 30%
puuvillaa, n. 150m/50g)
Menekki
23 g
Koko n. 20 cm x 20 cm
Puikot
Prym:in virkkuukoukku
kokoa 3

Mä oon aina pitänyt tiskiräteistä, varsinkin sellasista jotka voi pestä koneesta, mitkä imee paljon nestettä, on kivan värisiä ja hyvän tuntusia käteen. Ja hei, nyt mä oon tehny sellasen ite! Tällä rätillä munkin tekee mieli pyyhkiä pöytiä ja siivota :D
OHJE
1 krs Virkkaa 41 kjs ja käännä2 krs Aloita toisesta silmukasta koukusta laskettuna, virkkaa kiinteitä silmukoita kerros loppuun.3 krs virkkaa 1 kjs ja kiinteitä silmukoita koukusta laskettuna toisesta silmukasta, mutta nyt vain slmukan takareunaan.
Toista kerrosta 3, kunnes kappale on halutun korkuinen (omassani n. 40 krs). Tämän jälkeen virkkaa koko työn ympäri kiinteitä silmukoita (kulmasilmukoihin 2 ks). Sen jälkeen simpukkavirkkausta reunaan
eli *1ks, hyppää 2 silmukan yli ja tee seuraavaan silmukkaan 5p, hyppää 2 silmukan yli*. Toista *-* kunnes tulet kulmaan, te muuten samoin, mutta kulmassa 8p yhteen silmukkaan, toista *-* kunnes tulet taas seuraavaan kulmaan jne, kunnes olet kiertänyt koko rätin ympäri. Viimeisen pylväsrykelmän jälkeen päätä krs piilosilmukalla. Päättele lanka ja ala siivoamaan :)1 kommentti:

  1. vaau, tekisitkö mulle samanlaisen? vaikkapa tuparilahjaksi ellei muuta, silloinhan mulla on hyvä syy järjestää tuparit ;)

    VastaaPoista