torstai 25. maaliskuuta 2010

Vauvan peitto nro 2


Sainpahan To do-listalta yhden artikkelin pois. Eli tämä peitto on tehty Garn studion ohjeella joka löytyy täältä, mutta lankana oon käyttäny Novitan Woolia (vaaleanpunainen ja marjapuuron värinen lanka), Nalle Kukkaketoa (kaks kirjavaa lankaa), Seiskaveikkaa (valkoinen lanka) ja sit toi yksvärinen vihreä on Ogelin lankakaupasta ostettua jotain tajouksessa ollutta sekotelankaa (jossa 70% villaa ja loput jotain tekokuitua -> vyöte on kadoksissa).

Peitto on pidempi ja leveämpi kuin ohjeessa, koska tein sen esikon sänkyyn päiväpeitoksi. Koko on n. 120cm x 80cm. Kokoa peitolla on sen verta paljon, että en saa meijän keittiövaalla mitattua käytetyn langan tarkkaa määrää, mutta jämälanojen perusteella peitolla olis painoa n. 1400g.

Koukkuna käytin numeroa 4 vaikka ohjeessa oli nro 5. Luulin siis käyttäneeni vitosta, mutta puolessavälissä peittoa tajusin kattoa puikkoa :) Ei se varmaan onneksi kovin paljoa lopputuloksessa vaikuta.

Nyt pitäisi vielä "höyryttää" peitto, kun luulen ettei pingotuksesta oikeen tule mitään noin ison ja painavan peiton kanssa. Hyviä vinkkejä voisin ottaa tähän vastaan. Ajattelin siis meidän kämäisellä silitysraudalla silittää jonkun vanhan lakanan läpi ja suihkepullolla kastella sitä. Meillä siis ei ole höyrysilitysrautaa ja suoraan tolla raudalla en uskalla silittää, ettei tuhoa tytyn uutta peittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti