keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Villavaippoja ja liivinsuoja-yritelmiä


Tässä näitä vaippapöpiä ois useempi setti. Kaikki moniväriset on neulottu Novitan Puro-langasta (siitä villaversiosta). Moniväriset on neulottu Ruskovillan ohjeilla jotka oli heidän hahtuvakeränsä mukana tulleessa ohje-lehtisessä. Kokonaan violetit pöpät taas on neulottu Jutan hahtuvasta ja heidän ohjeellaan.

Ekassa kuvassa olevat pöksyt on ohjeen mukaan kokoa 4-6kk. Tokassa kuvassa olevat taas kaikki pitäis olla 0-6kk. Epäilen kyllä että kuvassa vikana olevat ois muka niin pitkäikäiset, luulen niiden menevän muutaman ekan kuukauden ja sitten pitää tehä uudet.

Kaikki näistä tuotteista on vielä huovutusta ja lanoliinikäsittelyä vaille. Tuolla vessassa odottais Marseilles-saippua, kunhan jaksais alkaa pesemään :)

Ja liivinsuojat on sitten ihan omasta päästä tehty, "hirveen vaikeella ohjeella". Mä käytin niihin kaikki Puron jämät mitä mulla oli jääny (siis lyhyetkin pätkät), kun ei tarvii tehä solmuja kun tollanen huopuva lanka huopuu kiinni toiseen pätkään kun vähän kastelee ja hankaa yhteen käsien välissä pieneltä pätkältä...

Jos kiinnostaa ohje liivinsuojiin:

Langaksi käy Novitan Huopanen, Novitan täysvillainen Puro, tai jokin 2-säikeinen hahtuva. Puikot 4-5 (riippuen mitä kaapista löytyy).

Luo 2 s.

1krs: neulo molemmat oikein
2krs: neulo 1 o, lisää yksi s seuraavasti: nosta silmukoiden välissä oleva lenkki puikolle ja neulo se kiertäen oikein, neulo 1 o
3krs: neulo 1 o, tee samanlainen lisäys kuin edellisellä kerroksella ja neulo loput oikein.

Jatka näin (ainaoikein) lisäten joka krs 1 s, kunnes silmukoita on 30. Neulo yksi krs ilman lisäyksiä ja käännä.

Neulo kerros oikein kunnes puikolla on jäljellä 3 s, neulo 2 o yhteen ja viimeinen silmukka o. Kavenna näin joka kerroksen loppupäässä kunnes koko kerros koostuu 3 silmukasta. Päättele.

Laput kannattaa huovuttaa kevyesti ennen käyttöä.

(ja jos huomaat kirjoitusvirheen tai jos ohje tuntuu jotenkin kummalliselta, niin kannattaa kysyä/sanoa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti